Våben guide

CSGO er et simpelt spil at spille men et svært spil at mestre. Den overordnede styring og spillets essens er nemt at have med at gøre. Men hvis du skal mestre spillet og skabe en fordel overfor dine konkurrenter er der utroligt mange ting at overveje.
Dette vil vi gerne forsøge at hjælpe dig med – derfor vil vi her præsentere dig for en grundlæggende guide til de forskellige våben i CSGO.

Pistoler

Pistolerne er de svageste våben i CSGO, hvilket gør det svært for dig at nedlægge modstanderen med disse. Medmindre din modstander ligeledes kun kan benytte sig af de svage pistoler. Dette gør sig oftest kun gældende i 1.runde, en såkaldt pistolrunde eller i ECO runder også kaldet økonomiske runder, hvor modstanderne sparer deres penge for at købe våben i næste runde. Pistoler findes i forskellige varianter og styrker. De svageste pistoler er USP og Glock, som er de pistoler du starter runden ud med som henholdvis Counter-Terrorist og Terrorist.
Terroristernes Glock har mange skud i magasinet og er god på de korte afstande, hvorimod Counter-Terroristernes USP er god på de lange distancer.

Hvis du gerne vil opgradere din pistol er det billigste alternativ en P250. Denne pistol er god all-round, da den skader mere end USP og Glock samtidig med, at den er kapabel på både kort og lang distance. Du kan købe en P250 på begge sider i CSGO.

Hvis du vil købe endnu bedre pistoler har du også muligheden for dette. Hvis du gerne vil benytte dig af automatiske pistol som skyder hurtigt kan du vælge at købe five-seven, CZ75, eller de ikoniske Dual Berettas.

Endeligt kan du også vælge at købe den mest ikoniske og mest benyttede pistol i CS-historien. En Desert Eagle har været at finde i hele spillets tid og er utroligt sjov at spille med. Det skyldes dens chance for at nedlægge modstanderen med et enkelt skud i hovedet. Denne chance gør “Deaglen” til et fryget våben selv for spillere med kraftigere våben.

Submachine Guns

Submachine guns er lette automatiske våben som er billige end de mest benyttede rifler. Fordelen ved denne type våben er at de er gode spray våben. De skyder både hurtigt og er lette at ramme modstanderen med i bevægelse, hvilket kan overraske spillere med tungere våben som rifler og snipere. Submachine guns bliver ofte købt i 2.runde og imod pistoler, da de er utroligt effektive mod dårligere våben og giver dobbelt kill bonus, så du modtager 600 $ for et kill i stedet for 300 $.
De mest anvendte submachine guns er Mac-10 på Terrorist og MP9 på Counter-Terrorist. Men P90 og MP5 og MP7 bliver også anvendt.
Det negative ved denne type våben er deres præcision især på lange afstande og deres relativt lave damage især mod spillere med armor.

Shotguns

Shotguns er meget situationsbestemte våben. Det skyldes at deres funktionalitet udelukkende er brugbar på kort afstand, hvilket skyldes de spredte kugler, som en shotgun skyder afsted.
Men hvis modstanderen er tæt nok på er en shotgun utrolig brugbar.
Der findes forskellige typer af shotguns i CSGO. En NOVA som er den billigste shotgun i spillet, den skader mindst og skyder med spredt – her er det ekstra vigtigt at komme tæt på og gå efter headshots.
De mest benyttede shotguns er dog en Auto-shotgun og MAC-7. En Auto-shotgun er en automatisk shotgun som skyder hurtige salver af efter hinanden og kan være utroligt svær at håndtere for modstanderen på korte afstande. MAC-7 er den kraftigste shotgun i spillet og kan let 1-shot modstanderen på korte afstande, hvilket gør dette våben til et utroligt godt våben på situationsbesteme steder i spillet.

Rifler

De mest benyttede våben i spillet er riflerne nærmeres bestemt M4 og AK-47, som også er de mest ikoniske våben i spillets historie. Det er de 2 klart bedste våben i spillet sammen med AWP’en. De er alsidige og er gode til både lange og korte afstande, har høj damage og du har god bevægelighed. AK’en er lidt bedre og mere benyttet, da den har potentiale til at dræbe i 1 skud uanset om modstanderen har hjelm og armor modsat M4, som ikke dræber i et skud, hvis modstanderen har hjelm.
Udover disse 2 våben findes også AUG og Krieg som har et sigte på, som kan være brugbare til længer afstande.

Sniper

En af de andre ikoniske våben er den kraftfulde AWP sniper, som er en af de klart bedste og mest benyttede våben i spillet. Mange topspillere har bygget deres karriere op udelukkende på baggrund af at kunne håndtere det dødbringende snipervåben til perfektion. En AWP kan dræbe dig i et skud, hvis du placerer skudet i overkroppen, hvilket gør den yders effektiv.
Der findes også andre og mindre benyttede snipere i CSGO. AWP’ens lillebror Scout, som virker på samme måde, men skader mindre. Du har dog bedre bevægelighed og chancen for at dræbe i et skud med et headshot. Derudover er en Scout utrolig billig, hvorfor det kan være en god investering.
Endeligt kan du benytte dig af en Auto-Sniper som er automatisk Sniper-Riffel. Den er dog ikke særlige brugt, da den er utrolig dyr at købe og svær at udnytte hvis du spiller mod gode AWP eller Riffel spillere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *